Provokacija iz Zagreba

Bed Blu Bojsi ispred Maksimira parkirali traktor

  • 27.08.2019. 20:55

Navijači Crvene zvezde su pred revanš meč plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Jang Bojsa,  su iznenadili sve postavljanjem tenka ispred stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

Veliki prostor je dobio i u Švajcarskim medijima, ali priliku da isprate ovaj gest navijača Zvezde nisu propustili vatreni navijači Dinama iz Zagreba. 

Sa druge strane, iz Hrvatske, stigao je ekspresni odgovor navijača Dinama, Bed Blu Bojsa. Naime, kako prenose hrvatski mediji, oni su ispred stadiona Maksimir postavili traktor, kao odgovor na "tenk iz Vukovara".

Hrvatski portal 24sata navodi nezvanično da taj potez "nema veze sa klubom" i da za sada nije poznato ko je parkirao vozilo. 

Iako hrvatski mediji ostavljaju nedoumica šta predstavlja traktor, apsolutno se zna da je on simbol velikog progona na stotine hiljada Srba 1995. godine.

Kada je reč o Zvezdinom tenku, mnogi su pomislili da je u pitanju tenk iz Vukovara, jer podseća na onaj sa čuvene slike vojske JNA koja se probija kroz razrušeni grad, a upravo ta koreografija svojevremeno je krasila i tribinu Delija na jednom derbiju.

Ipak, reč je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije, a samo vozilo nema motor, niti je operativno u bilo kom smislu.

(Agencije)

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок