U Banjaluku stiže Mladost

BL Volej: Srednjeevropska liga za sticanje iskustva

  • 07.11.2019. 19:46

Nakon tri utakmice na strani došlo je vrijeme da se odbojkašice BL Voleja pokažu i pred banjalučkom publikom.

U goste im dolazi ekipa Mladost iz Zagreba. Uprkos porazima na startu takmičenja, u banjalučkom klubu kažu da nisu razočarani, jer je ekipa na terenu pokazala, da može da se nosi sa daleko kvalitetnijim timovima. 

"Ove ekipe protiv kojih smo igrali opravdali smo očekivanja. Kao što sam i ranije govorila, bolje je da igramo ovu ligu pa makar i rezultat bio negativan, a neće uvijek biti tako. Klupska očekivanja su takva da pokušamo da se odmjerimo i sa takvim timovima iz regiona, da vidimo gdje smo. To je u odnosu na Premijer ligu veliki iskorak naprijed", kaže trener BL Voleja Radmila Marković. 

Napredak je vidljiv iz utakmice u utakmicu, a banjalučke odbojkašice ističu veliko iskustvo koje ovo takmičenje nosi sa sobom. Tim je nov u odnosu na prošlu sezonu i potrebno je vrijeme da se uigraju, ali vjeruju da će kako takmičenje bude odmicalo pružati sve bolje partije.

"Veoma važno je da se iz svake utakmice vidi napredak i to je dobar znak da ova ekipa posjeduje veliki kvalitet. Što se tiče utakmice u nedelju, mislim da je vrijeme da pokupimo još neki bod i mislim da to zaista možemo", poručuje odbojkašica BL Voleja Milica Ivković. 

"Ukoliko budemo odigrali hrabro, napali servisom, što je na ovom nivou odbojke nužno i neophodno da bismo mogli da igramo protiv takvih ekipa, mislim da će ishod utakmice biti pozitivan", dodaje Markovićeva. 

Utakmica BL Volej - Mladost Zagreb igra se u nedelju u SD "Borik" i počinje u 19 časova. Banjalučanke nakon tri kola imaju jedan bod na začelju tabele, sa set razlikom devet-tri.  

Тагови: