Konferencija pred finale

Dalić: Većina svijeta navija za Hrvatsku

  • 14.07.2018. 15:26

Posljednja konferencija za novinare reprezentacije Hrvatske pred meč finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske. Na sastanku sa predstavnicima sedme sile bili su selektor Zlatko Dalić i kapiten Luka Modrić. Obojica su istakli da znaju šta ih čeka u finalu i da su spremni da obraduju sve koji navijaju za njih.

Selektor Dalić je pored ostalog rekao da ga najviše raduje što će mu igrači reći ako nisu potpuno spremni. On je prokomenarisao atmosferu u Hrvatskoj.

"Ponosni smo i presretni kad vidimo kako hrvatski narod slavi. Pored svih problema... Ljudi su zaboravili na sve probleme i ovih 25 dana žive ponosno i srećno. Tolika je euforija... Bez obzira na to što se dogodi sutra (nedjelja), promijenili smo Hrvatsku i biće tamo potres. Navijači su nam najveći motiv."

Selektor se osvrnuo i na situaciju sa povredama.

"Sutra je finale SP-a i igrači znaju što je to, a velika stvar koja me veseli je što će svi naši igrači reći ako nisu spremni. Stvorili smo takav odnos da će oni to sigurno reći ako nisu 100 posto spremni. Mi nismo insistirali na treningu jer mi više nemamo što da treniramo, sve smo istrenirali, sve znamo i potrebniji nam je odmor. Imamo nekih sitnih problema i nadam se da ćemo to riješiti. Ako i ne riješimo, nisam zabrinut, imamo igrača koji mogu da ih zamjene."

Dalić je dobio pitanje o odnosu s igračima. 

"Između nas vlada veliki respekt, ja hoću s njima da budem prijatelj jer to je jedini način za uspjeh. Ja sam taj koji donosi odluke,ali odnos je odličan, nema tu mjesta za loše tonove. Mi smo došli da napravimo rezultat, ja njih respektujem, oni mene, i naš odnos je jako iskren. Ja nijednu odluku ne donosim, a da ne razgovaram s igračima. Je li to trajno rješenje, ne znam, vidjećemo."

Mario Mandžukić?

"Gdej god ga staviš, on će odigrati odlično. Daje golove, a nama je ključni igrač jer je prvi igrač u obrani. Presrećan sam s njim. Svaki trener mora imati takvog igrača u ekipi. Raspoložen je i sve daje za Hrvatsku."

Hrvatska u pet međusobnih dvoboja nije pobijedila Francusku.

"Ne zanima me statistika, ne zanima me protiv koga igramo. Ljudi, sutra je finale i došli smo ovde da uživamo u finalu i damo svoj maksimum. Ovo je vrijeme koje smo zaslužili i hoćemo da uživamo u njemu. Čitav svijet gleda Hrvatsku i većina navija za Hrvatsku. Idemo u fajt i bacićemo se na glavu", rekao je Dalić.