Svjetsko prvenstvo

Dancima skandinavski derbi, u polufinale SP "povukli" i Norvešku

  • 23.01.2019. 22:35

Rukometaši Danske pobijedili su Švedsku 30:26 u utakmici za polufinale Svjetskog prvenstva i zajedno sa sobom povukli Norvešku u borbu za medalje.

Danska će u polufinalu igrati protiv Francuske, a Njemačka protiv Norveške.

Obje utakmice igraće se u petak u njemačkom Hamburgu, dok je finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu u nedjelju u danskom Herningu.

Dan ranije na rasporedu je i utakmica za 5. mjesto između Hrvatske i Švedske.

Njemačka je do prvog mjesta u grupi I stigla 31:30 pobjedom protiv Španije u Kelnu. Najefikasniji u pobjedi Njemačke protiv evropskog prvaka Španije bio je Fabijan Bom s pet golova, dok je Španiju predvodio Feran Sole s osam pogodaka.

Dansku su do osme pobjede u isto toliko nastupa predvodili Mikel Hansen sa šest i Magnus Landin s pet golova, dok Švedskoj za prolazak u polufinale nije bilo dovoljno osam pogodaka Džerija Tolbringa.

Ranije u srijedu Hrvatska je u grupi I savladala branioca naslova Francusku 23:20 i tako osigurala treće mjesto i siguran nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Četvrta mjesta u grupama zauzele su reprezentacije Španije i Egipta, te će one u subotu u Herningu igrati za sedmo mjesto.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник