ATV

Najbolji treniser svijeta

Đoković: Sve dugujem mojoj Jeleni

  • 16.06.2019. 17:06

Novak Đoković je otvorio dušu! Najbolji teniser svijeta se prisjetio najtežih trenutaka karijere i apostrofirao ulogu svoje supruge Jelene u povratku na staze slave.

U intervjuu za njemački "Die Welt" otkrio je detalje iz svog odnosa sa Jelenom, o čemu inače nikada ne govori.

"Sve dugujem mojoj ženi Jeleni", rekao je Novak Đoković i nastavio:

"Ona mi je pomogla kada sam bio bukvalno slomljen. Pomogla mi je kada nisam imao više motivacije da igram tenis. Nije mi se to više sviđalo i pitao sam se da li je vrijedno da se stalno nosim sa umorom i bolom... Želio sam da prestanem".

Đoković je sada ponovo prvi na ATP listi, a tokom 2017, pa sve do polovine 2018. godine ništa mu na terenu nije išlo kako treba. Počelo je povredom lakta, a pad se nastavio i kada je riješio taj problem.

"Pokušavao sam da 'pronađem sebe', ali bezuspješno. Bio sam nervozan, nisam igrao dobro i jednom kada upadnete u takvu rupu, samo još više tonete. Krivio sam sve za to"...

Prisjetio se i senzacionalnog ispadanja sa Rolan Garosa 2018. od Marka Čekinata.

"Tada me je Jelena 'izliječila', ohrabrila me je i rekla da mi je potrebno samo strpljenje, da moja familija nikada nije izgubila vjeru u mene, kao i da će ona uvek biti uz mene. Trebalo je samo da ne bude nestrpljiv i da ne uništim sve ono što smo napravili", naveo je Novak.

Đoković je onda ponovo počeo da sarađuje sa Marjanom Vajdom i od prošlogodišnjeg Vimbldona krenuo je vrtoglav uspon.

"Nisam shvatao da ne možemo sve da kontrolišemo u životu, bio sam samo čovek koji vidi lopticu na terenu. Znao sam samo za važne ciljeve, ne kako da ih dostignem".

Srpski teniser ne planira da se zaustavi...

"Definitivno želim još gren slem titula, ali hoću da budem u potpunom psihološkom balansu, odnosno ono što radim danas - će mi pomoći da sutra igram dobro. Sada sam i otac, a to mijenja mnoge obaveze u životu", zaključio je Novak Đoković.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм