Prekinuo crni niz

Ekipa promašila pet penala pa im golman pokazao kako se pogađa sa bijele tačke VIDEO

  • 25.02.2019. 18:37

Trener rumunske Kraiove nakon pet promašenih penala u ovoj sezoni odlučio je povjerenje ukazati talijanskom golmanu Mirku Pigliačiju, a ovaj čuvar mreže prekinuo je crni niz udaraca s bijele tačke i postigao je pogodak u velikom derbiju protiv Steaue.

FCSB, odnosno bivša Steaua, pobijedila je Kraiovu u velikom derbiju 25. kola rumunske lige rezultatom 3:2, čime su učvrstili svoje mjesto na drugoj poziciji i sada imaju tri boda više od Craiove i tri manje od prvoplasiranog Kluža koji je na prvom mjestu. 

Domaći igrači su u vodstvo stigli u 28. minuti kada je Hora pogodio za 1:0, ali šest minuta prije kraja prvog poluvremena sudija Avram dosudio je kazneni udarac za Kraiovu i pružio im je mogućnost da prije kraja prvog poluvremena stignu do poravnanja. 

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, fudbaleri Craiove promašili su pet uzastopnih penala u ovoj sezoni pa je trener odlučio ukazati povjerenje golmanu. On je, na radost 3.000 gostujućih navijača, prekinuo crnu seriju bez pogotka s bijele tačke i donio je poravnanje svojoj ekipi, nakon čega je otrčao pred gostujuće navijače i zajedno s njima proslavio pogodak. 

Gosti su odmah na startu drugog poluvremena golom Barbuta stigli do preokreta, ali su Filip i Hora s bijele tačke u nastavku donijeli preokret FCSB-u i izuzetno važna tri boda.

Тагови: