Potpisao petogodišnji ugovor

Frenki de Jong zvanično u Barseloni

  • 23.01.2019. 21:34

Barselona je potvrdila dolazak Frenkija de Jonga iz Ajaksa, za 75 miliona evra, čime je u trci za mladim vezistom i konačno pretekla Pari Sen Žermen i Mančester Siti.

De Jong je sa katalonskim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a na stadion Kamp Nou stiže na ljeto.

„Sa samo 21 godinom De Jong se etablirao kao jedan od najvećih svjetskih talenata. On je multifunkcionalni fudbaler koji sjajno razumije igru i uvijek može da da pas koji donosi prevagu", navodi se u saopštenju Barselone.

Blaugrana nije željela da joj se ponovi novi „slučaj Antoan Grizman", kada je dolazak Antoana Grizmana bio dogovoren, samo da bi francuski reprezentativac obnovio ugovor sa Atletiko Madridom. Zbog toge je, čim je De Jong pristao, brže-bolje sastavljen ugovor.

De Jong je do 2015. godine igrao za Viljem II, da bi kasnije prošao kroz Ajaksovu akademiju.

Prošlog ljeta je debitovao za A tim Holandije, u kojem sada igra kao jedan od ključnih fudbalera.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.