Poslije odlaska Ozila

FS Njemačke: Nismo rasisti

  • 24.07.2018. 08:37

Fudbalski savez Njemačke (DFB) je "izrazito odbacio" tvrdnje Mesuta Ozila o rasizmu, ali dodaju da su mogli više da učine da ga zaštite od uvreda.

U saopštenju, DFB žali zbog odlaska Ezila iz reprezentacije i "jasno odbacuje vezu između rasizma i DFB" i dodaje da su "mnogo godina bili uključeni u integracione poslove Njemačke".

Ozil je u juče saopštio da se povlači iz reprezentacije Njemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske, a njegovu odluku su podržali neki turski ministri, koji su opisali njegov potez kao "borbu protiv virusa fašizma".

Vezni fudbaler rekao je da je dobio poruke mržnje i prijetnje, kao i da je okrivljen za razočaravajući nastup Njemačke na Svjetskom prvenstvu.

On je, takođe, kritikovao Savez i tamošnje medije poslije objavljivanja slike s novadno kontroverznim predsjednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoanom, na događaju u Londonu, koji se održao u maju.

Naturalizovani Nijemac je dobio mnogo kritika poslije ispadanja selekcije Njemačke u grupnoj fazi na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu.

DFB priznao je da taj problem nije riješio na pravi način i da "žale što Mesut Ozil smatra da nije dovoljno zaštićen od rasističkih parola".

Ovaj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Njemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм