FSRS: Liga od 16 klubova naredne sezone, Savez plaća pola troškova kotizacije

  • 03.07.2020. 19:39

Prvu ligu Republike Srpske naredne sezone činiće 16 klubova, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske donio je odluku da plati troškove klubova za kotizaciju i službena lica u iznosu od 50 odsto, u svim rangovima takmičenja.

Takođe, Prva liga će od narednog ciklusa prvi put u istoriji imati i sponzora, koji će zvanično biti saopšten u narednih sedam do 10 dana. Prvi čovjek saveza Vico Zeljković rekao je da je ovo istorijska odluka krovne kuće fudbala u Srpskoj, a govorio je i o narednim koracima. 

"Fudbalski savez Republike Srpske će u periodu od naredne četiri godine imati dva ključna zadatka. To je zadatak izgradnje terena sa vještačkom travom, gdje ćemo izaći sa projektom izgradnje 20 terena sa vještačkom travom u Republici Srpskoj, a drugi projekat je izgradnja i postavljanje rasvjete na 10 stadiona u Srpskoj", rekao je Zeljković. 

Pored osam ekipa koje su u prethodnoj sezoni nastupale u najvišem rangu, i onih koje su to izborile osvajanjem prvih mjesta u drugim ligama, savez je popunu lige vršio na osnovu infrastrukturnih mogućnosti i tradicije klubova. Novina u odnosu na prošlu sezone je to što će svaki tim u protokolu morati da ima trojicu igrača mlađih od 21 godine, a dvojica će morati da budu u startnoj postavi. Drugi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Milorad Lale najavio je i provjeru trenutne situacije u klubovima.  

"U saradnji sa generalnim sekretarom tokom naredne sedmice izvršićemo određene provjere klubova, koji iz ko zna kojih razloga tvrde da su u teškoj situaciji. Vidjećemo da li je to zaista tako ili je to naučeno. Nećemo ništa modifikovati kada je sistem takmičenja u pitanju, jer smatramo da je sistem od 15 puta 2 utakmice sasvim dovoljan za ovaj okvir takmičenja", izjavio je Lale. 

Čelnici Fudbalskog saveza nadaju se da bi u dogledno vrijeme mogla da bude organizovana prijateljska utakmica između Republike Srpske i Srbije, a  pregovori su već u toku. Početak naredne sezone zakazan je za osmi avgust.
 

Тагови: