"Orlovi" napokon pravi

Srbija "petardom" razbila Boliviju

  • 09.06.2018. 21:40

Fudbaleri Srbije na impresivan način su najavili Svjetsko prvenstvo – pobjedom nad Bolivijom od 5:1!

"Orlovi" su odigrali impresivnih prvih 45 minuta na Merkur Areni u Gracu tokom kojih su postigli četiri pogotka.

Tim Mladena Krstajića je djelovao izuzetno motivisano, od početka su "Orlovi" krenuli agresivno ka golu Bolivije, a tečne akcije su omogućile nizanje šansi iz napada u napad.

Srbija je povela već u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića glavom, poslije kornera koji je izveo Adem Ljajić. Mitrović je do kraja susreta još dva puta zatresao mrežu, pa je tako het-trikom poslao jasnu poruku rivalima. 

Odličan je bio i Ljajić koji je "namjestio" Mitroviću i drugi gol za 3:0 u 23. minutu, dok je u međuremenu i sam zatresao mrežu nakon sjajne kombinacije Ivanovića i Tadića po desnoj strani. Upravo je ovaj tandem bio osovina sjajne igre Srbije na ovom meču, konstantno su probijali po desnom boku i mučili odbranu Bolivije.

Krajem prvog poluvremena ta igra krunisana je golom Ivanovića, koji je dočekao loptu poslije neuspješnih "makazica" Mitrovića i volej udarcem je zakucao u gol. 

U drugom dijelu Krstajić je napravio nekoliko izmjena, na poluvremenu je u svlačionici ostavio na klupi Matića, uveo je Milivojevića, a kasnije su zaigrali još Grujić i Rukavina, umjesto Milinković-Savića i Tošića, pa je tako Ivanović zaigrao i na mjestu štopera. To je sve dovelo do pada tempa u igri Srbije, a Bolivija početkom drugog poluvremena koristi prvu dekoncentraciju, te nakon kontranapada Kampos vara Tadića i Stojkovića i smanjuje na 4:1. 

Međutim, "Orlovi" su brzo uspostavili novu dominaciju, počeli opet da redaju šanse, golman Anes je spriječio Tadića da u nekoliko navrata zatrese mrežu, ali nije imao rješenje za Mitrovića koji 20 minuta prije kraja sjajnim udarcem stiže do het-trika.

Do kraja meča Srbija je nastavila da pritiska odbranu Bolivije, odličnu priliku za gol imao je Grujić, ali je sa pet metara šutirao glavom za malo pored gola. 

U finišu je sjajno zaprijetio i Kostić, ali i njegov šut završava pored stative. 

Fudbaleri Srbije će u nedjelju imati slobodan dan kako bi se oprostili od porodica i prijatelja pred put u Rusiju u ponedjeljak ujutru. 

Baza "Orlova" biće mjesto Svetlogorsk pored Kalinjingrada, a prvi meč igraju 17. juna protiv Kostarike u Samari. Pet dana kasnije rival će biti Švajcarska, upravo u Kalinjingradu, a u trećem kolu 27. jula veliki Brazil, u Moskvi. 

Srećno, "Orlovi"!

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм