U narednih mjesec dana

Fudbalski savez Republike Srpske dobija novog predsjednika

  • 18.12.2019. 19:51

Nakon što su delegati Skupštine smijenili Milu Kovačevića, u narednih mjesec dana trebalo bi da bude izabran novi predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske sa mandatom do oktobra naredne godine.

ATV nezvanično saznaje da je Vico Zeljković, za sada, najbliži predsjedničkoj fotelji, a iza prvog čovjeka banjalučkog Borca stoji svih sedam područnih saveza. Ipak, nakon smjene Kovačevića, prvi potez treba da povuče Dušan Marković, kojeg je u prelaznom periodu, dopala uloga prvog čovjeka fudbala Srpske. 

"U zakonom i statuom predviđenom roku, zakazaću novu sjednicu IO Fudbalskog saveza Republike Srpske, a na toj sjednici raspisaćemo izbore. To treba da se desi u narednih mjesec dana", rekao je Dušan Marković, prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Za smjenu Kovačevića, glasala su 44 delegata koliko ih je i bilo prisutno na sjednici vanredne Skupštine kojoj su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Milorad Lale potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske kaže da je sve urađeno prema propisima i da ne postoji bojazan od reakcije UEFE I FIFA-e.

"Čisto sumnjam da će se UEFA i FIFA baviti Fudbalskim savezom Republike Srpske. Mi smo članica FS BiH, i mi sve svoje obaveza uredno ispunjavamo. Sve je urađeno prema statutu, a to se pokazalo i sa odlukama Inspektorata", istakao je Milorad Lale, drugi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Među onima koji su digli ruku za smjenu sada već bivšeg predsjednika Fubalskog saveza Republike Srpske, našao se i Nikola Nikić, koji kaže da su delegati Skupštine povukli istorijski potez za fudbal u Srpskoj. 

"Ja znam da je sujeta gadna stvar, ali sve ima svoje granice. Današnji datum biće velikim slovima upisan u istoriju fudbala u Republici Srpskoj, a možda je, jednako značajan, kao i datum osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske. Za mjesec dana je redovna sjednica Skupštine, i ja mislim da će, nakon toga, ponovo da zaživi fudbal na ovim prostorima, naročito oni centri koji su maltene ugašeni", naglasio je Nikola Nikić, delegat Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Mile Kovačević nije bio priustan na sjednici vandredne Skupštine, na kojoj je, nakon više od 12 godina stolovanja fudbalom u Republici Srpskoj, razriješen predsjedničke dužnosti. 

 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.