Golman Šartra i reprezenacije BiH zadovoljan

Grahovac: Idemo srećni na odmor, zaslužili smo

  • 20.06.2019. 19:43

Golman francuskog Šartra i reprezentacije BiH, Nebojša Grahovac ima razloga za zadovoljstvo ove sezone. Sjanim odbranama vodio je svoj tim do povratka u Prvu ligu Francuske, a kao kruna sezone stigao je plasman na Evropsko prvenstvo sa rukometnom reprezentacijom BiH. 

Biće to tek drugo veliko takmičenje za BH selekciju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2015. godine. Uspjeh reprezentacije je utoliko veći, ako se zna kakvo je stanje u krovnoj kući BH rukometa. Bilo je teško, ali želim da pamtim samo lijepe stvari, poručuje Grahovac.  

"Vratilo nam se za sve ove godine što smo se mučili. Više od 10 godina tugujemo svaki put na kraju sezone, sad ne mogu da vjerujem da idemo sretni na odmor. Valjda smo zaslužili", kaže Grahovac.

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo održaće se 28. juna, pa je još rano govoroti o ambicijama. U Kataru nisu uspjeli da prođu grupu, a Grahovac se nada da će, uz iskustvo koje imaju, ovaj put imati i malo više sreće. 

"Falilo nam je iskustvo svima, od stručnog štaba do igrača. Tek kad odeš tamo i vidiš kako se živi tih petnaestak dana, kako se ponaša, onda vidiš koliko je to iskustvo bitno. Nadam se da ćemo sada te neke greške, što smo napravili, uspjeti da regulišemo i nadam se da prođemo u dugi krug", poručio je golman reprezentacije BiH. 

Evropsko Prvenstvo igraće se od 10. do 26. januara naredne godine. Po prvi put na kontinetalnoj smotri nastupiće 24 reprezentacije, a domćini će biti Austrija, Norveška i Švedska. 

Iako je zaslužio odmor, ljeto će za Grahovca donekle biti i radno. Po drugi put organizuje rukometnu akademiju, koja će od 24. do 30. juna biti održana na Vlašiću.