Ne mogu na prazan želudac igrati Ligu šampiona

Holandija zbog Ajaksa odgodila ramazan

  • 03.05.2019. 17:54

Za dva dana počinje ramazan, sveti mjesec u godini za sve muslimane. Ono što se najčešće veže uz ramazan je post od hrane i pića.

Muslimanima je za vrijeme svetog mjeseca zabranjeno konzumiranje bilo kakvog pića i hrane od zore do zalaska sunca. A kada ste ekipa koja pokušava doći do finala Lige prvaka, takva činjenica mogla bi vas omesti u tom naumu. 

Zato je Holandski fudbalski savez odlučio odgoditi ramazan kako bi muslimani u redovima Ajaksa Hakim Zijeh, Nusair Mazraui i Zakarija Labjad na visokoj fizičkoj spremi odigrali kraj sezone. 

Očekuje ih teška borba za naslov holandskog prvaka jer su trenutno bodovno izjednačeni s PSV-om na vrhu, finale nacionalnog kupa i, najvažnije, borba za Ligu šampiona gdje su u prvoj utakmici polufinala slavili u gostima protiv Totenhema 1:0 i imaju realne šanse za finale, prenosi. 

"Kako god gledate na stvari, ne možete igrati finale kupa na prazan želudac u nedjelju, zatim sedam dana kasnije polufinale Lige šampiona, dvije ligaške utakmice, a onda možda i finale Lige šampiona. Znamo da ova odluka možda nije uredu za ostale muslimane širom svijeta, ali je u interesu holandskog nogometa, tako da bi trebali imati razumijevanja", rekao je predsjednik Holandskog fudbalskog saveza Mihael Van Prag.

Novi datum ramazana za Ajaksove muslimane je 10. juni, tako da će Zijeh, Mazraui i Labjad spremno odigrati kraj sezone. Posebno je za holandski klub bitan Zijeh, koji je jedan od najzaslužnijih što je Ajaks stigao tako daleko u Ligi šampiona ove sezone. 

Тагови:
  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.