Ukrajina mu došla glave

Hrvati protjerali Vukojevića, ne i Vidu

  • 09.07.2018. 14:39

Član stručnog štaba hrvatske fudbalske reprzentacije Ognjen Vukojević razriješen je dužnosti dva dana uoči polufinala Mundijala protiv Engleske.

HNS je obavijestio javnost da bivši hrvatski reprezentativac zbog sporne snimke i pozdrava Ukrajini neće više biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zanimljivo, igrač Domagoj Vida nije kažnjen za isti "grijeh".

Vukojević je poručio: "Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", a Vida dodao: "Slava Ukrajini". Strahovalo se da bi Vida mogao biti izbačen sa planetarne smotre, ali ga je FIFA samo opomenula.

"Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, zbog čega je FIFA otvorila disciplinski postupak. Savez je odlučio razriješiti Vukojevića funkcije u stručnom štabu reprezentacije, te mu je povučena akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Savez se ovim putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana stručnog štaba reprezentacije", objavio je HNS.

Mnogima je ostalo nejasno zašto se hrvatski savez nije ogradio od Vidinog postupka i zbog čega fudbaler, koji je kroz karijeru pravio mnoge incidente, nije kažnjen za isto djelo kao i Vukojević.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.