FIBA Liga šampiona

Tenerife ulazi sa osam poena prednosti u posljednju četvrtinu

  • 03.03.2021. 18:33

Košarkaši Igokee u ovim trenucima započeli su prvu utakmicu u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona protiv Tenerifea. 

Aleksandrovčani će na svom terenu pokušati da dođu do iznenađenja protiv ekipe koja je 2017. godine osvojila prvo takmičenje. 

Dragan Bajić ni na ovoj utakmici ne može da računa na povrijeđenog Stefana Fundića.

III četvrtina

Tenerife ulazi sa osam poena prednosti u posljednju četvrtinu, 60:52. Kako se treća dionica bližila kraju, Španci su pojačavali ritam u odbrani, ali im Aleksandrovčani nisu dopustili da odu na dvocifrenu prednost, pa su u igri pred posljednjih deset minuta. Izabranici Dragana Bajića nemaju rješenja za Sasu Salina koji ima 18 poena, uz 4 pogođene trojke, dok je Šermadini na 13.

 Igokeu prevodi Jovanović sa deset poena, a Klemons je na devet.

Tenerife vodi 37:34 poslije prvog poluvremena utakmice prvog kola TOP 16 faze FIBA Lige šampiona. 

Igokea većim dijelom četvrtine nije mogla da pronađe ritam u šutu sa distance, ali su uspjeli da se vrate u meč velikom serijom u posljednja četiri minuta. Najveća prednost je u jednom trenutku iznosila i 15 poena razlike za Tenerife, ali je dobra odbrana Igokei omogućila da uđe u ritam na drugoj strani parketa. Veliku energiju donio je Entoni Klemons.

Nikola Jovanović je najefikasniji sa osam postignutih poena, dok je Jošilo na šest, a i Atić i dalje na četiri poena. Sasu Salin zadaje najveću brigu, pošto je već ubacio 12 poena, na drugoj strani.

Nakon prve četvrtine u Laktašima Tenerife vodi 21:15. 

Igokea je bolje otvorila meč, u jednom trenutku imala i šest poena prednosti, ali su gosti u završnici ušli u ritam i pokazali kakav kvalitet posjeduju. Marko Jošilo i Edin Atić sa po četiri ubačena poena predvode Igose, dok je na drugoj strani Rodrigez najefikasniji sa šest.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.