Јović umjesto zatvora daje 3,5 miliona u dobrotvorne svrhe

  • 10.11.2020. 15:15

Srpski fudbaler Luka Јović, protiv koga je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo optužni prijedlog zbog izvršenja krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, sklopio je s Tužilaštvom sporazum o oportunitetu.

Јović je pristao da u dobrotvorne svrhe uplati 3,5 miliona dinara i neće morati da ide u zatvor.

- Po nalogu Prvog osnovnog suda u Beogradu u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušan okrivljeni Luka Јović i naveo je da mu je prilikom ulaska u Srbiju sanitarni inspektor uručio rješenje o samoizolaciji. Nakon podnošenja krivične prijave angažovao je branioce sa kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji tako da ponudu tužilaštva u vezi primjene instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumio iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoćja i angažovao novog branioca. Takođe, zamolio je tužilaštvo da se prema njemu primijeni institut odlaganja krivičnog gonjenja i da pristaje da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3,5 miliona dinara, nakon čega je tužilaštvo donijelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Јoviću da u roku od mjesec dana u humanitarne svrhe uplati iznos od 3,5 miliona dinara - saopštilo je Tužilaštvo.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)