Po treći put

Košarkaši "Mladosti" osvojili Kup Srpske

  • 23.01.2019. 20:32

Košarkaški "Mladosti" iz Mrkonjić Grada osvojili su večeras na domaćem terenu Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom "Leotara" iz Trebinja rezultatom 99:73.

Mladost je vodila od samog početka i na kraju je opravdala ulogu favorita protiv ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Za tim iz Mrkonjića ovo je treći put da dolazi do trofeja Kupa Republike Srpske dok je Leotar ostao na jednom peharu.

Utakmici su prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović i izaslanik predsjednika Srpske Dragan Jaćimović. 

Davidovićeva je čestitala košarkašima "Mladosti" pobjedu i poručila da će ministarstvo i dalje podržavati ovakve sportske događaje. 

"Posebno me obradovala puna dvorana, sva mjesta su bila popunjena, mnogo mladih ljudi je došlo da podrži sport i svoje favorite", rekla je Davidovićeva novinarima nakon odigrane utakmice. 

Izaslanik predsjednika Srpske Dragan Jaćimović naveo je da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje ovom značajnom sportskom događaju, te da je Mrkonjić Grad po ko zna koji put pokazao da je sportski i košarkaški grad. 

Trener "Mladosti" Goran Sladojević rekao je da je vjerovao da će utakmica biti neizvjesnija. 

"Mi ove godine igramo dobro, pogotovo na svom terenu. Čestitam klubu, organizaciji i svojim igračima", naveo je Sladojević. 

Trener "Leotara" Dražen Šegrt rekao je da su počastvovani što su igrali u finalu Kupa Srpske, te čestitao pobjedničkoj ekipi na zasluženoj pobjedi. 

Utakmica, kojoj je prisustvovalo oko hiljadu ljudi, odigrana je u dvorani u Mrkonjić Gradu, a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.