Kuglašice Kastela osvojile prvi trofej

  • 09.06.2021. 20:15

Kuglašice banjalučkog Kastela diče se svojim prvim osvojenim trofejom, a na turniru u Mostaru pomele su konkurenciju.  

Ako je suditi po onoj staroj narodnoj da se po jutru dan poznaje, onda se “Kastelu” smiješi lijepa budućnost. 

Na ovdašnjem kuglaškom nebu, “Kastel”  se pojavio prošle godine, a turnir u Mostaru bio je prvi na kojem je nastupio banjalučki klub. 

U mostarsku “Devetku” stigli su klubovi iz BiH, Srbije i Crne Gore, dok je napad virusa korona onemogućio predstavnike Sjeverne Makedonije i Hrvatske da se odazovu pozivu.  

Turnir je bio veoma kvalitetan, a kuglašice Kastela pokazale su da su u odličnoj formi, te su se domogle svog prvog trofeja.

“Prezadovoljna sam nastupom ekipe Kastela na turniru u Mostaru. Za nas je to bio prvi turnir od osnivanja kluba tako da smo imale motiv više da se pokažemo u najboljem svjetlu. Naporno smo trenirale u zadnje vrijeme, a trofej koji smo osvojili dokaz je da rad nije bio uzaludan. Pohvalila bih i ostale ekipe koje su nastupile na turniru. Bilo je uzbudljivo do samog kraja. Za domaćina imam samo riječi hvale i nadam se da ćemo uskoro imati priliku da im uzvratimo gostoprimstvo”, kaže Branka Kotur, kapiten i sekretar Kuglaškog kluba Kastel. 

Sem borbe za trofej, u Mostaru se razgovaralo i osnivanju Regionalne lige u kulganju, za koju, Branka Kotur, kaže da je uvjerena da bi se pokazala kao pun pogodak i da bi dala zamajac za dalje napredovanje ovog sporta. 

“Mišljenja sam da je Regionalna liga potrebna kuglanju i da bi svim klubovima iz regiona bila od velike pomoći. Doprinijela bi popularizaciji kuglanja na ovim prostorima, a samim tim probudilo bi se veće interesovanja sponzora. Kuglaškim kubovima najveći prolem je nedostatak finansija, a vjerujem da bi se sa osnivanjem Regionalne lige povećao interes sponzora da pomažu klubove”, kaže Kotur. 

Kuglaški klub Kastel osnovan je 20.januara 2020.godine godine. 

Branka Kotur kaže da je prezadovoljna minulim radom, a ističe da su klupska vrata otvorena za sve koji žele da se bave kuglanjem. 

“Kuglanje je nešto slabije zastupljeno kod ženske populacije i jedan od glavnih ciljeva našeg kluba je da sve podignemo na viši nivo i da pobudimo interesovanje za ovaj sport. Ekipa je, za sada, mala, ali odabrana. Moram da se pohvalim da u klubu vlada prijateljska atmosfera i svi koji žele da se priključe našem klubu su dobrodošli. Želja nam je da stvorimo kvalitetnu ekipu koja bi se u dogledno vrijeme borila i za titulu u Premijer ligi BiH.” kaže Kotur.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм