Srpski teniser

Lajović: Dokazao sam sebi da mogu, ali turnir nije gotov

  • 19.04.2019. 17:13

Srpski teniser Dušan Lajović bio je prezadovoljan poslije plasmana u polufinale mastersa u Monte Karlu. Lajović je pobijedio Lorenca Sonega rezultatom 6:4, 7:5 i ostvario najbolji rezultat u karijeri na turnirima iz serije hiljadu.

Dušan će od ponedeljka u najgorem slučaju biti 32. na ATP listi, što će mu biti najbolji plasman otkad je postao profesionalac.

"Trenutno osjećam olakšanje jer sam dokazao sebi da mogu. Turnir još nije gotov, ali sam veoma srećan i zadovoljan načinom na koji sam igrao ove nedjelje. Biti u polufinalu mastersa, tako jakog turnira, nešto je što će mi dati veliku dozu samopouzdanja i nadam se da neće biti jedini u budućnosti", rekao je Lajović.

U Kneževini je ostvario nekoliko velikih trijumfa, eliminisao je Davida Gofena i Dominika Tima, a sada će imati priliku da se bori za finale.

"Pokušavao sam da zadržim obrasce igre u važnim poenima. Znao sam da, ako budem igrao dobro i ako ne zabrljam, njemu će biti teško da osvaja poene. To je danas funkcionisalo i spasao sam veliki dio brejk šansi".

On će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedim iz Rusije, koji je u tri seta savladao Novaka Đokovića.

"Ovaj nivo tenisa je nešto što moram da zadržim ubuduće. Nadam se da ću zabilježiti ovakav rezultat na još nekoliko velikih turnira", zaključio je Lajović.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.