Prvi ATP trofej

Laslo Đere poslije pete set lopte trijumfovao u Rio de Ženeiru

  • 25.02.2019. 07:11

Laslo Đere teniser iz Srbije osvojio je svoj prvi ATP trofej u karijeri. On je u finalu turniru u Rio de Ženeiru pobijedio Kanađanina Feliksa Aže-Aliesima sa 2:0, po setovima je bilo 6:3, 7:5.

Prvi set počeo je sa tri brejka nakon koja je Laslo Đere poveo sa 2:1, a prvi poen na svoj servis srpski teniser je osvojio u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1. Već u narednom gemu Đere je osvojio još jedan brejk ta vođstvo od 4:1. Do kraja ovog seta oba tenisera su oduzela po jedan servis protivniku, a u takvoj igri Đere je slavio sa 6:3.

Drugi set Aže Alijesim otvorio je brejkom za vođstvo od 1:0, a Đere je uspio da vrati ovaj brejk u šestom gemu za izjednačenje od 3:3. Do rezultata 5:5 oba tenisera su zadržala svoj servis, a nakon sat i 52 minute Laslo je stigao do prve brejk lopte koju nije uspio iskoristiti. Odmah zatim imao je srpski teniser i drugu meč loptu koju nije iskoristio, a Kanađanin je uspio spasiti još jednu. U nastavku ovog gema, Đere je nakon greške Ažea Alijesima došao i do četvrte meč lopte, ali onda je srpski teniser uzvtatio na isti način i izbacio loptu u aut. 

Nastavljena je drama u ovom gemu, a ovaj put je Đere spasio gem loptu i produžio gem, a potom je na drugi servis Kanađanina zaigrao agresivno i natjerao ga da izbaci loptu u aut što je bilo dovoljno za petu meč loptu. Ovu je Đere iskoristio za svoj prvi ATP trofej u karijeri.

Turnir u Rio de Ženeiru igrao se 1.786.690, a Đere će nakon ovog turnira napredovati za više od 50. mjesta, i od sutra će zauzimati 37. mjesto na ATP listi.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм