Majstorović i Ždero za ATV: Olimpijska medalja jedini san

  • 26.10.2020. 12:53

Najbolji svjetski basketaši dolaze iz Srbije i godinama dominiraju planetarnom scenom. Momci iz Novog Sada i okoline pratkično su pioniri ovog sporta na profesionalnom nivou. Na uspjesima i pobjedama Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Marka Ždera FIBA je napravila elitno takmičenje i 3x3 svjetsku seriju.

Gostujući u ATV jutru višestruki svjetski šampioni Majstorović i Ždero govorili su o nadolazećim izazovima, problemima sa kojim su se susreli tokom pandemije virusa korona kao i o Olimpijskim igrama.

"Olimpijska medalja ostala je naš jedini san. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i ostaje nam samo Zlato iz Tokija. Ostalo je dovoljno goriva u nama i dovoljno motiva za to. Tempiraćemo formu za Tokio, sve turnre koje budemo igrali samtraćemo kao uigravanjemo za ono što nas očekuje u Japanu", rekao je Majstorović.

Patike o klin okačio je Ždero koji se posvetio trenerskom poslu i reprezentaciju će predvoditi kao selektor. Smatra da ovaj sport najviše može da se razvija upravo u tom smjeru. Stalna edukacija pomoći će da basket dignemo na još viši nivo rekao je Ždero. Zajedno ističu da je njihov sport FIBA podigla na vrhunski nivou pogotovo kada se govori o ekonosmkom aspketu, nedostaju kažu, ljudi koji će se konrektno i samo baviti basketom u krovnoj svjetskoj organizaciji. I to će se valjda promijeniti kada mi završimo karijere, dodaje Majstorović.
 
I za njih je ova godina turbulentna i izazovna. Odigrali su tri turnira ispod svog nivoa, a sada se spremaju za izazove u Kataru.

"Teško je trenirati kada ne znaš da li ćeš i kada igrati utakmicu i turnir. Ta neizvjesnost je jako teška, ali smo se trudili da održimo motiv. Nastavili smo sa radom i čekamo novembarske turnire", rekao je Majstorović.

Rad dojučerašnjih saigrača pohvalio je Ždero.

"Moram da kažem da su posvećeni i da dobro treniraju. Olimpijske igre su nam bile cilj, odgođene su za sljedeću godinu i nadamo se da ćemo tamo osvojiti medalju", rekao je Ždero.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм