Svjetsko prvenstvo

Makedonci testiraju Srbe

  • 03.01.2019. 17:45

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara rekao je danas da će predstojeće utakmice protiv Makedonije biti pravi test pred početak Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

"Sigurno je da će nam utakmice protiv Makedonije dobro doći da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Poslije Tunisa, red je da se provjerimo i sa jednom evropskom ekipom", rekao je Cupara.

Rukometna reprezentacija Srbije kreće put Skoplja gdje će 4. i 5. januara odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Makedonije.

"Očekuje nas puno navijača, lijepa atmosfera pred Svjetsko prvenstvo i pravi test. Prošle zime su nas Makedonci savladali na Banjici, a sada ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na njihovom terenu", izjavio je golman Srbije.

Prvog dana nove godine timu su se priključila četvorica igrača koji nastupaju u njemačkoj DKB Bundesligi, a za sastav Nenada Peruničića konkuriše 21 reprezentativac.

"Dobro su nam došle utakmice sa Tunisom, iako smo bili bez četiri igrača. Drugo poluvrijeme utakmice u Smederevu smo odigrali baš dobro u oba pravca. Na svakom treningu svaki igrač daje maksimum da prvenstvo dočekamo u što boljem izdanju. Momci koji su bili sa nama u prvom dijelu odradili su odlično pripreme. Sada je sa nama i četvorka iz Bundeslige, s kojom dobijamo dodatni kvalitet", rekao je Cupara.

Srpski tim će 9. januara krenuti u Berlin, gdje će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Rusijom, Francuskom, Brazilom i Korejom.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu rukometaši Srbije igraće 11. januara protiv Rusije.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.