Prva liga RS

Marković najbolji golgeter lige

  • 25.11.2018. 19:40

Zavjesu na prvi dio sezone fudbaleri Željezničara spustili su na najbolji mogući način. Postigli su pet golova protiv Podrinja, a drugi het trik ove jeseni zabilježio je Bojan Marković. 

Golgeter Banjalučana predvodi najbolje strijelce Prve lige sa 10 pogodaka. Odavno je u notesima skauta, a dobrim igrama dodatno je skrenuo pažnju na sebe. Njegovi golovi doveli su ekipu Zorana Ćurguza na četvrto mjesto, ali Marković poručuje da se ne zadovoljava dosadašnjim izdanjima.

"Fudbaler nikada ne može da bude zadovoljan. Uvijek mora da teži da probija svoje barijere. Promijenio sam poziciju, sada igram po lijevoj strani, a Kulenović koji je ljetos došao je centralni napadač. Nova uloga mi odgovara što pokazuje i broj golova" rekao je Marković. 

Marković poručuje da mu prija rad sa trenerom Ćurguzom. Kaže da su njegovi saigrači stekli neophodno iskustvo prošle sezone pa je najmlađa ekipa lige sada mnogo konkurentnija. Borba za opstanak je paklena ove sezone, zbog odluke Fudbalskog saveza da skrati ligu na deset klubova. Zato svi timovi izuzev vodeće trojke imaju isti cilj.

"Nadamo se Ligi za prvaka, jer bi to značilo da smo izborili opstanak. Mnogo smo zreliji i iskusniji. Znamo kako liga funkcnioniše i otud naše bolje partije" dodao je Marković.

O daljim koracima nešto previše i ne razmišlja, jer kako kaže, fokusiran je na Željezničar i obaveze koje ima u tom klubu. Dodaje da se nikad ne zna šta budućnost nosi sa sobom, a na njemu je da nastavi sa golovima i dobrim igrama.

Тагови: