Počinje ABA Superkup

Na otvaranju Mornar i Partizan, drugi meč duel Igokee i Budućnosti

  • 19.09.2018. 19:51

Sportska dvorana u Laktašima u naredna četiri dana biće domaćin Superkupa ABA lige. Osam najboljih ekipa regiona boriće se za prvi trofej u sezoni. Program sutra u 18 časova otvaraju Partizan i Mornar.

"Mornar je naš dužnik iz prošle sezone. Pobijedili su nas u tri posljednje utakmica i sada imamo veliki motiv. Sigurno da nismo u sjajnoj situaciji, nismo kompletni, ali uvijek imamo najviše ambicije", rekao je trener Partizana Nenad Čanak.

Na njegovije riječi nadovezao se strateg Barana Mihailo Pavićević.

"Ostali smo mngoima dužni prošle godine. Sigurno nas očekuje teža sezona nego lani. Tada smo bili iznenađenje, a sada na svi drugačije gledaju. Još uvijek se tražimo i na početku sezone nećemo biti toliko dobri", rekao je Pavićević.

Drugi meč dana igraju domaćin Igokea i aktuelni šampion ABA lige Budućnost. Evroligaš i Podgorice je favorit, ali Aleksandrovčani imaju ozbiljne namjere ove sezone.

"Mislim da Igokea ima najbolji roster od osnivanja i zbog toga imamo obavezu da igramo dobru košarku i pravimo dobre rezultate. Dočekujemo utakmicu sa jakom ekipom, moramo da budemo pravi bez obzira na dolazak dva nova igrača", rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Okolnost koja prati posljednje utakmice ovih ekipa u Laktašima je ta što Igokea baš pred duel sa Budućnosti dobije NBA pojačanje. Lani je to bio Dorel Rajt koji je bio ključni faktor pobjede Igokee, a sada je stigao Orlando Džonson, a pored njega u klub se vratio Filip Adamović.

"Nismo završili selekciju, i dalje kompletiramo ekipu. Čeka nasa težak posao pošto ćemo igrati Evroligu i ABA. Probaćemo da odigramo dobar meč, ali najvažnije je da ne bude povreda, jer moramo da se sačuvamo u ovom periodu", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Prva utakmica je u 18 časova, a druga u 20.30. U četvrtk igraju Cedevita - Zadar i Crvena zvezda - Olimpija u istim terminima.

Тагови: