Dva najveća rivala

Nadal opleo po Srbima, pa rekao šta misli o Đokoviću

  • 14.01.2020. 09:24

Rafael Nadal je u ova dva dana izazvao pravu buru u teniskoj javnosti, tako što je prilično opleo po srpskim navijačima koji su pratili njegov meč sa Novakom Đokovićem u finalu ATP kupa.

Podsjetimo, nakon što je Dušan Lajović i pored velike borbe poklekao protiv Roberta Bautiste Aguta, Nadal je doživeo poraz od Đokovića u meču koji je obilovao uzbuđenjima, ali i tokom kog se desila i Rafina prepirka sa sudijom zbog ponašanja srpskih navijača. Kako su se glasno radovali njegovim promašajima, baš kao što se u Španiji raduju kada Nole na “Rafinom terenu” gubi, on im je sarkastično pokazao palac, ali se na tome nije zaustavio, piše Blic.

On se toj temi posvetio i na konferenciji za štampu, na kojoj je najprije engleskom saopštio da je donio odluku da ne nastupi u meču dublova, a onda je uputio i uvodne kritike na račun Srba koji su se našli na tribinama tokom njegovog 55. susreta sa Đokovićem, tvrdeći da se ne razumiju u tenis. Kada je ostao nasamo sa španskim novinarima – optužio je srpske navijače da su bili pod uticajem opijata.

Međutim, nije pričao samo o srpskoj publici, već i o najboljem srpskom teniseru svih vremena.

O Novaku Đokoviću je imao – jedino reči hvale:

– On je posljednjih godina najbolji teniser svijeta na terenima sa tvrdom podlogom! – nije ostavio Rafa dilemu.

Tome je dodao i sljedeće:

– Zato je, ne samo meni, već mnogima – jako teško da igraju protiv njega, jer je teško igrati protiv najboljeg.

Ipak, optimista je kada se radi o Australijan openu, koji počinje sljedeće sedmice, a na kome će on biti prvi, a Nole drugi nosilac:

– Mislim da se popravljam. Jeste još rano, tek je počela sezona, ali mislim da sam popravio nekoliko stvari koje mi uvećavaju šanse protiv najboljih igrača. Konkretno, zadovoljan sam, eto, kako sam servirao u drugom setu meča sa Novakom, uspio sam da promijenim malo taj servis, a i volej igru. Nastaviću vrijedno da radim – poručio je Rafael Nadal.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)