Rodžers kup

Nadal preko Hačanova do četvrtog finala u Kanadi

  • 12.08.2018. 09:30

Rafael Nadal izborio je plasman u finale ATP turnira serije 1.000 u Torontu, pošto je u polufinalu u dva seta pobijedio Rusa Karena Hačanova 7:6, 6:4.

Zbog jake kiše meč je počeo sa nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega je završen tek poslije ponoći po lokalnom vremenu, a manje od 24 časa prije nego što bi trebalo da se odigra finale, piše Sport klub.

Hačanov nije dozvoljavao Nadalu da stvori veliku razliku i zadavao mu ozbiljne probleme. U prvom setu čim je Španac stekao brejk prednost Hačanov je uzvratio i izborio kasnije taj brejk. Ipak, četiri izgubljena mini brejka bila su previše i Nadal je dobio taj brejk 7:3 i osvojio prvi set.

U drugom setu Nadal je ponovo rano stekao brejk, ovog puta u trećem gemu. Međutim, Hačanov ovaj put nije uspeo da uzvrati. Imao je samo jednu brejk loptu u petom gemu, ali Španac je uspio da sačuva servis i na kraju da dobije meč poslije skoro dva sata.

Njegov protivnik u finalu je Stefanos Cicpas sa kojim se već sastao ove sezone u ATP finalu, u Barseloni. Nadal juri četvrtu titulu u Kanadi, a tek drugu u Torontu, prvu poslije 10 godina.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм