Čeka se Đoković za novi teniski klasik

Nadal preko Švarcmana do polufinala

  • 09.06.2021. 18:40

Aktuelni šampion Rolan Garosa Rafael Nadal obezbijedio je plasman u novo polufinale, pošto je savladao Dijega Švarcmana 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0).

Ako je Nadal mogao da poželi idealnog protivnika kao generalnu probu za potencijalni mega duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa, teško bi našao bolji izbor od Dijega Švarcmana.

Dva i po seta dobre borbe i onda čišćenje, tako bi u najkraćem moglo da se opiše skoro tri sata duela dvojice starih znanaca.

Prvi set Nadal je dobio 6:3, ali su mu bila potrebna dva brejka, pošto je prvi za 4:2 Argentinac momentalno uzvratio. Ipak, kada je trebalo da potvrdi brejk i izjednači na 4:4 Švarcman je poklekao i Nadal je ipak rutinski došao do prvog seta. 

Švarcman u drugom nije dozvolio da dobra igra bude uzaludna. Napravio je brejk, poveo 3:0, ali se Nadal vratio i izjednačio na 3:3. Švarcman je ipak uspio da napravi još jedan brejk i dođe do izjednačenja u setovima – 6:4.

U trećem se vodila najžešća borba. Brejka nije bilo sve do devetog gema, kada je Nadal oduzeo servis, a potom u narednom gemu uspješno servirao za set i vođstvo 2:1. 

Na ta tri vezana gema nabacio je i šest u narednom četvrtom setu, u kojem Švarcman više nije ni postojao i sa 6:0 uspješno završio ovaj, nešto jači izazov.

Nadal u polufinalu čeka pobjednika duela Đoković – Beretini.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок