Ništa od turnira u Beogradu

Odbojkaši u Berlinu igraju kvalifikacije za Olimpijske igre

  • 29.08.2019. 18:30

Kontinentalni kvalifikacioni turnir na kojem će odbojkaši Srbije tražiti plasman na Olimpijske igre održaće se u Berlinu, iako je postojala mogućnost da domaćin ovog takmičenja bude Beograd.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je danas da će se turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. u odigrati 5 – 10. januara u dvorani Maks Šmeling u Berlinu. Na turniru će, pored Njemačke, igrati još sedam selekcija koje nisu izborile plasman na OI, a na osnovu rang liste CEV poslije EP 2019.

Sistem takmičenja će biti isti kao u Berlinu 2016. Selekcije će biti svrstane u dve grupe sa po četiri ekipe, a po dve će se plasirati u polufinale. Jedina razlika je što će se igrati samo finale, bez meča za treće mesto, jer će plasman izboriti samo jedna selekcija.

Rang lista CEV će biti ažurirana poslije EP 2019. Jedina razlika u odnosu na trenutnu rang listu  je što će plasman i bodove sa EP 2015. zamijeniti plasman i bodovi poslije Evropskog prvensva 2019.

Plasman na OI 2020. (24. jul – 9. avgust) do sada su izborili Italija, Brazil, SAD, Poljska, Rusija i Argentina, pobjednici grupa Interkontinentalnih kvalifikacija, kao i Japan domaćin turnira.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина