Pripreme privode kraju

Odbojkaški turnir u čast Limuna Papića

  • 26.09.2019. 14:52

U čast doajena sportskog novinarstava ali i jednog od osnivača odbojkaškog kluba Borac, biće održan prvi međunarodni turnir Limun Papić. U klubu kažu da su na taj način htjeli da izraze svoju zahvalnost za sve što je učinio, ali i da se ne zaboravi koliki je doprinos Limun dao cjelokupnom sportu u Banjaluci. Predstojećeg vikenda odbojkaši Borca ugostiće renomirane ekipe iz regiona, a sam turnir poslužiće im kao dodatna provjera pred start takmičenja u Premijer ligi BiH. 

“Tu su četiri ekipe. Osim nas učestvuju novosadska Vojvodina, češka Kometa i slovenačka Krka. Biće jak turnir. Mi smo još u pripremnoj fazi. Na nama je da damo svoj maksimum i izvučemo iz tog turnira najbolje što možemo”, kaže trener odbojkaša Borca Mišo Marjanović. 

“Za prvi put su dobre ekipe iz inostranstva, tako da ćemo osjetiti kakva se odbojka igra u zemljama iz našeg okruženja i da vidimo na kakvom smo nivou u odnosu na njih”, kaže Marko Kljajić, odbojkaš Borca. 

Iza odbojkaša Borca je nešto više od mjesec dana priprema. Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu podmlađena, a trener banjalučana ističe da bi s obzirom na okolnosti bio zadovoljan da njegovi izabranici ponove prošlogodišnji uspjeh. Borac se plasirao i u polufinale Kupa Republike Srpske, a u borbi za finale drugog oktobra gostovaće ekipi Ljubinja. I to im se nameće kao prioritet, jer će finalisti Kupa Srpske obezbijediti igranje na završnom turniru Kupa BiH. 

“Naša očekivanja su da ponovimo uspjeh iz prošle sezone. Nama je cilj četvrto mjesto, odnosno ulazak u Ligu šest. Ove godine se promijenio sistem takmičenja I neće se igrati plej of , nego će šest prvoplasiranih ekipa igrati mini ligu koja će odlučiti prvaka”, dodaje Kljajić. 

Borac će sezonu u Premijer ligi BiH otvoriti protiv Radnika u Bijeljini, a taj meč igraće se četvrtog ili petog oktobra. Pred start turnira Limun Papić imaće još jednu provjeru I to večeras protiv Kaknja, a turnir će otvoriti u subotu u 14 časova utakmicom protiv Vojvodine.
 

Тагови: