Stigla baklja

Olimpijski duh u Banjaluci

  • 01.02.2019. 19:45

Zimski evropski olimpijski festival mladih najveći je sportski događaj u BiH u posljednjih 30 godina. U Istočnom Sarajevu i Sarajevu nastupiće 1.500 sportista iz 50 zemalja koji će se takmičiti u deset disciplina.

Baklja koja je danas stigla u Banjaluku vratila je legendarnog rukometaša i olimpijskog pobjednika Milorada Karalića u 1972. godinu kada se na Olimpijskim igrama u Minhenu kao član reprezentacije Jugoslavije okitio zlatnom medaljom.

"Ja sam 1984. godine nosio baklju kroz Banjaluku. Sad sam baklju dočekao povodom ovog takmičenja za koje smatram da je veoma značajno. Naš sport stagnira, ali smo uvijek odlično organizovali velika takmičenja", rekao je Karalić. 

Karalić dodaje da je ovo takmičenje velika privilegija za sve sportiste koji će nastupiti na EJOF-uu, a da je izuzetno značajno za sport u BiH i mlade koji će se tek zainteresovati za sport.

"Mogu vam reći, poslije ovog festivala, mnogi će uzeti skije i doći na Jahorinu da se oprobaju, a sigurno će neko od njih u budućnosti postati zvijezda", dodao je Karalić.

Olimpijski duh je tri puta u karijeri osjetila atletičarka Lusija Kimani. Ejof je sjajan događaj, lijepo je što imamo priliku da budemo domaćini ovako velikog takmičenja rekla je Kimanijeva. Priznaje da se danas ponovo osjećala kao učesnik Olimpijskih igara.

"Osjećaj je neobičan. Vratile su mi se uspomene sa učesća na Olimpijskim igrama. Divno je što se nešto ovako dešava kod nas", rekla je Kimanijeva.

EJOF počinje 9. februara za kada je zakazano svečano otvaranje na Olimpijskom stadionu u Sarajevu i trajaće sve do 15. februara. U organizaciju takmičenja uključeno je 1.200 volontera. Na EJOF se posmatra kao na jedinstveno takmčenje za razvoj mladih sportista od 14 do 18 godina.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.