Stonoteniserka iz Foče

Osvojila bronzu na balkanskom prvenstvu

  • 07.08.2018. 20:12

Sa Balkanskog prvenstva u Turskoj za seniore do 21 godine, stonoteniserka iz Foče Snežana Marković vratila se sa dvije bronze oko vrata.

Kao kapiten je predvodila selekciju BiH do trećeg mjesta, a isti rezultat je ostvarila i u singlu. Ističe da je i za nju ovo veliko izneneđenje, s obzirom da ima tek 18 godina, a da su joj protivnice bile iz zemalja koje mnogo više ulažu u stoni tenis.

"Shvatam sa ovim da može da se igra stoni tenis. I mi iz manjih država možemo da se nosimo sa tim reprezentacijama", kazala je Snežana.

Glavni krivac za Snežanin uspjeh je njena majka Nada, nekada reprezentativka Jugoslavije, a sada selektor BiH i Snežanin glavni trener. Cilj u Turskoj je bio da Snežana prođe grupnu fazu, priča Nada, ali je ona prevazišla očekivanja. Posebno dramatično bilo je četvrfinale u kome je uspjela da savlada Rumunku od koje je prethodno poražena u ekipnoj konkurenciji.

"Snežana je bila i fizički i psihički jako stabilna i spremna. Jednostavno, imala je veliku želju, jer je i sama ugledala šansu", objašnjava Nada Marković, selektor BiH.

Nada ističe da, mada to nije nimalo lagano ni jednostavno, trenerski posao ne miješa sa majčinstvom pa u sali između njih dvije postoji samo odnos trener-igrač. Da nije tako, uvjerava, Snežana ne bi ni mogla napredovati.

"Taj neki majčinski dio potisnem, ostavim na nekoj drugoj strani, jer mislim da ne bih mogla da budem ni realna ni objektivna kada je  naravno u pitanju vaše dijete", objašnjava Nada.

Trener-igrač ili majka-ćerka, kako god, ali niko bolje od Nade ne zna da izvuče maksimum iz Snežane, posebno kada se rezultat lomi.

"Ona je ta, baš sad ovdje na ovom prvenstvu, koja je vjerovala mnogo više u mene, nego i ja sama i samim tim mi daje snagu da i ja odigram baš onako kao što znam", rekla je Snežana.

Balkanskim prvenstvom za seniore završena je veoma naporna, ali izuzetno uspješna sezona za talentovanu Fočanku. Igrala je na dva evropska prvenstva- za mlade i seniore, zatim na Svjetskom seniorskom i Meditarnskim igrama. Bronzu je donijela i sa Balkanskog juniorskog turnira, a i ove godine je osvojila zlato na MOSI. Tri godine je uzastopno najbolji sportista Foče i sve su prilike da joj se smiješi i četvrto priznanje u nizu.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.