Premijer liga BiH

Počinje takmičenje i za košarkašice

  • 30.10.2018. 20:01

Poslije dva mjeseca priprema došlo je vrijeme i za takmičarske utakmice. Banjaluka će i ove sezone imati dva predstavnika u premijer ligi BiH, ŽKK Orlovi i Mladi Krajišnik.

Prošle sezone obe ekipe igrale su plej-of, a ove ne kriju da imaju i veće ambicije. U ŽKK Orlovi zadržali su ekipu od prošle sezone, ali i doveli igrača na centarskoj poziciji.
Dragana Svitlica nakon godina igranja u inostranstvu vratila se u Banjaluku, a u klubu kažu da su njenim dolaskom kompletirali ekipu na svim pozicijama. Igračice ne kriju da su se poželjele utakmica, pa sa nestrpljenjem očekuju prvo sudijsko podbacivanje lopte. 

"Vrijedno smo radili i trenirali, sad je na nama da to prenesemo i na teren. Nadam se da ćemo ostvariti neki cilj, da uđemo u plej of. Poslije da se borimo pa ćemo vidjeti", istakal je Milica Zeljković, ŽKK Orlovi. 

Borbu najavljuju i u Mladom Krajišniku. Sa podmlađenom ekipom pokušaće da bar ponove prošlogodišnji uspjeh. Želja svih u klubu je da ponovo zaigraju u regionalnoj ligi. 

"Otišle su nam iskusnije igračice, ali kvalitet lige je takav da možemo da pustimo djevojke i imaćemo cilj, kakav je i primjeren Mladom Krajišniku. Borićemo se za plej of, a u plej ofu idemo do kraja. Svako ko se bavi sportom teži da bude bolji naredne sezone. Nama je falila jedna utakmica da se plasiramo u finale i borimo za regionalnu ligu. Bez obzira na sve težimo opet ka tome zato što je kvalitet lige takav. Imamo pravo da se nadamo, da se borimo", istakao je Milan Šobot, pomoćni trener ŽKK Mladi Krajišnik. 

Iako sve tek treba da počne, treneri poručuju da je kvalitet takmičenja iz godine u godinu sve slabiji. Finansije diktiraju igrački kadar. Igračice rano odlaze u inostranstvo, a nerijetko i prestaju da se bave košarkom. 

"Iz godine u godinu liga je sve slabija. Još nije gotov prelazni rok, ko će se još pojačati ko će doći. Iskreno i ne pratim toliko, gledamo samo sebe. Dosta igračica je otišlo, nekih mlađih koje su bile ovdje. Niko neće da igra za 200 ili 500 maraka, kad ima hiljadu evra vani. Početna plata je hiljadu evra za onog ko vrijedi. Mi ne možemo da ih zaustavimo, nemamo trku sa tim", istakao je Slaviša Ožegović, trener Orlova. 

Orlovi u prvom kolu premijer lige BiH u petak dočekuju ekipu Slobode iz Novog Grada, dok će "malene" ugostiti novog premijerligaša Trebinje 03. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)