Real Madrid i Čelzi igraju prvi duel u Ligi šampiona u istoriji

  • 27.04.2021. 08:35

Na stadionu Alfredo di Stefano u Madridu večeras se igra prvi duel polufinala fudbalske Lige šampiona, a u terminu od 21 sat sastaju se Real i Čelzi.

Ekipa Zinedina Zidana je na posljednje četiri utakmice uspjela sačuvati svoju mrežu, no utisak kvare dva remija u La Ligi protiv Hetafea i Betisa (obje utakmice 0:0), zbog čega su ispustili prvu poziciju na tabeli i otvorili put Barseloni prema tituli šampiona.

Iako odavno igraju bez povrijeđenog Serhija Ramosa i uz to imaju brojne dodatne probleme s povredama, Real Madrid je posljednji poraz doživio krajem januara ove godine kada ih je na njihovom stadionu pobijedio Levante sa 2:1, a od tada uspjeli su izbaciti Atalantu i Liverpul u Ligi prvaka te sustići Atletiko Madrid na tabeli.

I u večerašnjem meču će Kraljevski klub imati puno izostanaka, a trener Zidan ne može računati na povrijeđenog Lukasa, Mendija i Valverdea, dok se u tim vratio Varan koji se oporavio od koronavirusa.

S druge strane, Čelzi igra kao preporođen od dolaska novog trenera Tomasa Tušela, a oni su u dosadašnjoj nokaut fazi Lige prvaka uspjeli izbaciti Atletiko Madrid i Porto.

Takođe, u domaćem prvenstvu uspjeli su se vratiti na mjesta koja i naredne sezone vode u Ligu prvaka, a trenutno zauzimaju četvrtu poziciju u Premieršipu sa 58 osvojenih bodova, tri više od West Ham-a kojeg su u subotu pobijedili s minimalnih 1:0.

U večerašnjem meču Čelzi ne može računati samo na Kovačića koji neće igrati zbog povrede mišića, a ovo će, zanimljivo, biti prvi duel ovih ekipa u istoriji Lige prvaka. Ovo će takođe biti i duel "superligaša", odnosno tima koji je formirao i pokrenuo ovu ideju i tima koji je među prvima odlučio napustiti ovaj projekat.

Vjerovatni sastavi 

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Militão, Nacho, Casemiro, Kroos, Modrić, Vinícius Jr, Benzema i Asensio.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Jorginho, Kanté, Chilwell, Mount, Havertz i Werner.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.