Očajni rezultati ekipe

Real otpustio Lopetegija!

  • 29.10.2018. 21:28

Fudblaski klub Real Madrid je, poslije dosta spekulacija i neizvjesnosti, i zvanično otpustio dosadašnjeg trenera Đulena Lopetegija.

Realov upravni odbor se sastao, u ponedjeljak, i zajedno odlučio da je najbolje po klub da Lopetegi bude otpušten.

Madriđani su odluku donijeli usljed očajnih rezultata ekipe, ali i igre, a odmah nakon El klasika, u kojem je Barsa deklasirala svog ljutitog rivala sa 5:1.

"Ova odluka je donesena sa najvećom mogućom odgovornošću i ima cilj da promijeni dinamiku prvog tima dok je još uvijek sve ovosezonske ciljeve moguće dostići", navodi se u saopštenju Reala. 

Real je naveo da je ove sezone u klubu prevelika razlika između kvaliteta igrača, od kojih je čak osam nominovano za Zlatnu loptu, i igre i rezultata kluba. 

Klub se još i zahvalio Lopetegiju i njegovom timu za trud koji su uložili u par mjeseci provedenih u Madridu i poželio im sve najbolje u daljoj profesionalnoj karijeri. 

Privremeni trener ekipe biće Santiago Solari, koji odmah dolazi na mjesto šefa struke, a do sada je vodio B tim Reala Kastilju. 

Da podsjetimo, Đulen i Real su izazvali burnu reakciju pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji ranije ove godine, kada su dogovorili saradnu za narednu sezonu dva dana pred početak Mundijala i prvog meča Španije. 

FS Španije je tada oštro osudio skrivanje tog dogovora Lopetegija od njih i momentalno ga otpustio, čime su sebi znatno umanjili šanse za uspjehom u Rusiji (ispali u osmini finala od Rusije). Ipak, može se vidjeti da su "deblji" kraj možda na kraju izvukli Real i Lopetegi.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)