Banjaluka

Renovirane prostorije Rukometnog saveza Republike Srpske

  • 04.05.2019. 20:07

Rukometni savez Republike Srpske je na novom početku, a medju prvim koracima novog rukovdstva bila je obnova prostorija krovne kuće rukometa u Srpskoj Marinko Umičević kaže da nije više mogao da sjedi skrštenih ruku, pa je sa svojim saradnicima prionuo na rad uprkos tome što i dalje čekaju konačnu sudsku odluku o legitimitetu izbora održanih juna prošle godine. Umičević kaže da više nema vremena za gubljenje.

"Mi moramo da ovu priču uozbiljimo i dignemo na viši nivo. Rukomet je, po meni, sport broje jedan u Republici Srpskoj, pa i u BiH. Rukomet mora da dobije na značaju, ali i klubovima iz Republike Srpske koji su, moram to da kažem, maltene na infuziji", kaže Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

U novim prostorijama održan je i žrijeb polufinalnih parova Kupa Republike Srpske. Dame svoje polufinalne utakmice igraju u Kozarskoj Dubici, a sastaju se "Borac"-"Dubica" i "Mira"-"Jedinstvo". Rukometaši će svoj završni turnir odigrati u Trebinju ,a parovi si "Borac"-"Sloga" i "Leotar" - "Lokomotiva". U Trebinju će tokom trajanja borbi za trofej u Kupu Srpske, biti održana i sjednica skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske, a najavljen je i dolazak delegacije Rukometnog saveza Srbije.

"Možemo reći da će završni turnir u Trebinju biti praznik rukometa u tom gradu i Republici Srpskoj. Mi želimo da afirmišemo naše buduće rukometne planove i politiku daljeg razvoja. Raduje nas što je svoj dolazak potvrdila delegacija Rukometnog saveza Srbije", kaže Staša Košarac, potpredsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Podrška novom rukovodstvu stiže i predstavnika resornog ministarstva.

"Mi ćemo podržati aktivnosti Rukometnog saveza Republike Srpske, a kao što je ministar Sonja Davidović najavila od ove godine finansijska sredstva koja su izdvajana za rad kancelarije saveza biće uduplana", kaže Nenad Rađević, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Sa radom je krenuo I web sajt Rukometnog saveza Republike Srpske na kojem se može naći sve ono što se tiče rukometa u Srpskoj.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.