Američki košarkaš

Ročesti ponovo u Zvezdi

  • 07.10.2020. 22:47

Američki košarkaš Tejlor Ročesti vratio se u redove Crvene zvezde, potrvdio je srpski klub. Ročesti je za "crveno-bijele" igrao u sezoni 2017/18.

Ročesti, koji je potpisao ugovor na dva mjeseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020/2021, vraća se u "crveno-bijeli" dres u kome je prije tri sezone osvojio titulu prvaka Srbije i bio jedan od najboljih igrača ekipe.

Ročesti je svojevremeno bio najbolji strijelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjanžin Gold Lajonse i Anhui Dragonse, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

Dolaskom 35-godišnjeg ljevorukog plejmejkera, Crvena zvezda dobija vrlo iskusnog igrača, sa odličnim pregledom igre, dodatnu kreaciju i poene u napadu, a trener Saša Obradović igrača sa kojim je već sarađivao i koga izuzetno dobro poznaje.

Ročesti, rodom iz Teksasa, prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, a nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo je 2009. godine nastupajući za njemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Tokom sezone 2017/2018 bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, najzapaženiji u domaćem šampionatu, a u Evroligi je odigrao 30 utakmica, u kojima je prosječno ubacivao 13,5 poena i pet asistencija po utakmici.

Na sedam utakmica ubacivao je više od 20 poena po meču, a rekord te sezone postavio je protiv Himkija u Beogradu kada je ubacio 27 poena uz devet skokova i sedam uspješnih proigravanja saigrača.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм