Premijer liga BiH

Rukometaši Borca dočekuju Lokomotivu iz Brčkog 

  • 02.04.2019. 13:18

Nakon što je ekipa Mirka Mikića završila učešće u EHF Čelendž kupu, okreće se domaćim takmičenjima, gdje su im ciljevi najviši.

“Okrećemo se onome što nas čeka i ako se može reći najvažnijem poslu, a to je da, prije svega, obezbijedimo što bolje mjesto u regularnom dijelu Premijer lige BiH, kako bi što spremniji i sa što bolje pozicije dočekali plej of. Što se Lokomotive tiče, poznajemo ih dobro. Igrali smo sa njima u Brčkom jednu od boljih utakmica u prvom dijelu sezone. Radi se o dosta mladoj ekipi koja je u jednom trenutku bila u usponu forme, pobjeđivali su neke utakmice kući neočekivano. Međutim, u poslednjem kolu poraženi su od Maglaja. Imaju dva tri mlada igrača koja imaju potencijal i ne smijemo da ih potcjenimo. Neće biti lagana utakmica. Ono što radi svaka mlada ekipa je da puno više trči, ganjaju brz centar i polukontru i moramo biti mnogo spremniji za taj segment igre nego u prethodnim utakmicama”, rekao je trener Borca.

Predsjednik kluba Saša Kondić osvrnuo se na utakmicu protiv ĆSM Bukurešta i istakao je da je osnovni sportski cilj, kada je u pitanju ovo takmičenje, ispunjen samim plasmanom među osam najboljih ekipa. Zahvalio se publici na fantastičnoj podršci, uz nadu da će i u domaćem šampionatu bodriti Borčeve rukometaše.

“Rezultat da smo došli među osam najboljih ekipa u Evropi je u ovim uslovima više nego vrijedan svake pohvale. Nismo imali neka velika očekivanja da ćemo se plasirati u polufinale. Nadali se jesmo i mislim da je ovaj uspjeh ogroman. Ono što je možda važnije je da smo u subotu bili svjedoci jedne predivne artmosfere u dvorani. Mislim da je u subotu pobijedila Banjaluka, publika, i da je pobijedio rukomet, što je u ovom trenutku možda bilo i važnije od samog rezultata”, rekao je Saša Kondić.

Utakmica Borac-Lokomotiva igra se sutra u 18 časova u SD Borik.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм