Kup BiH

Rukometaši Borca na 60 minuta do odbrane trofeja 

  • 07.05.2019. 19:35

Pobjeda u Ljubuškom ne znači ništa pred revanš kaže trener Borca Mirko Mikić. To je samo jedan gol prednosti poručuje mladi trener koji od svojih izabranika zahtijeva maksimalnu disciplinu i koncentraciju pred sutrašnji duel. 

Mikić je istakao da veoma poštuje rivala, čiji je sistem rada dobro poznat. Izviđač uvijek ima mnogo talentovanih momaka iz sopstvenog pogona, ali ima ih Borac. Banjalučani su pokazali u Ljubuškom da nemaju respekt prema rivalu koji dolazi iz SEHA lige. Mikić smatra da to takmičenje nosi i neke malo lošije stvari koje mogu da se odraze na ekipu. Osjetio je to na svojoj koži kao igrač.

"Prije svega raspored je nepredvidiv i zavisi od ekipa koje nastupaju u Ligi šampiona. To poremeti igrače. Teško je vratiti se poslije poraza od 12-13 razlike kod Vesprema ili Vardara, a u BiH je svaki gol važan. Na nas je uticalo kad smo igrali SEHA ligu," rekao je Mikić.

I iskusni čuvar mreže Bojan Ljubišić dijeli mišljenje svog trenera. Poziva svoje saigrače na oprez, jer posao nije gotov. Na pitanje koliko je važno da Borac dobro otvori utakmicu, odgovara da je najbitnije da cijela ekipa svih 60 minuta bude na svom nivou. 

"Borac je veći klub. Ove sezone smo sebi dozvolili previše luksuza, gubili smo utakmice kod kuće. Nema više prostora za kiks, pogotovo što sutra igramo za trofej," rekao je Ljubišić.

Dvorana Borik zauzeta je zbog Đurđevdanskog festivala, pa će se rukomet preseliti nekoliko stotina metara dalje, do univerzitetske dvorane u Kampusu. Utakmica počinje u 20 časova, Borac je ranije proslavljao trofeje u toj sali, pa bi bilo lijepo da se sutra nastavi sa tom tradicijom.

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм