Prvi ispit u Atini

Rukometaši Borca privode kraju pripreme za novu sezonu

  • 24.08.2019. 19:37

Rukometaši Borca broje sitno do početka nove sezone, koju otvaraju u Atini naredne subote. Sedam dana pred duel sa Olimpijakosom u prvom kolu EHF kupa, trener Mirko Mikić kaže da je zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda, ali da mu trenutno brigu zadaju sitne povrede nekolicine igrača zarađene na završnim kontrolnim utakmicama protiv ekipe Sesveta.

Ipak, iz "Borčevog" tabora poručuju da do prve utakmice u novoj sezoni, imaju dovoljno vremene da rasterete noge još uvijek teške od napornih priprema. Žestok tempo rada u minulum perioda, bio je jedini model za sve ono što predstoji, kaže Mikić. 

"Što se tiče povreda, to nisu neke ozbiljne povrede. Mi smo podigli intenzitet treninga, naročito u posljednjoj sedmici. Morali smo tako da radimo, zbog dužine sezone koja će biti zaista naporna. Očekuje nas oko šezdeset utakmica i morali smo da radimo jako kako bi spremni dočekali sve ono što predstoji", istakao je Mirko Mikić, trener RK Borac.

"Zadovoljan sam kako smo odradili pripremne utakmice. Posljednje dvije utakmice, trener je iskoristio da malo "eksperimentiše" sa mlađim igračima, da vidi ko od njih može da nam bude od pomoći tokom sezone. Sve pripremne utakmice smo odigrali prilično korektno i smatram da smo spremni za dvomeč sa Olimpijakosom", rekao je Milan Dakić, RK Borac.

Trener Mirko Mikić ističe da je prema njegovom mišljenju tim Borca kvaliteniji nego prošle sezone i da u predstojećem evropskom dvomeču može da se nosi sa ekipom Olimpijakosa kojoj, ipak, prepušta ulogu blagog favorita. Naš prioritet ostaje Premijer liga, a u Evropi ćemo dati sve od sebe da odemo korak dalje, kaže trener rukometaša Borca. Raduje ga, što u novu takmičarsku godinu, ulazi sa širom rotacijom nego lani, a ne krije da je zadovoljan i učinkom novajlija. Za sve ima riječi hvale, ali pivota Nemanju Vučićevića posebno ističe iz jednog razloga.

"Na moje veliko zadovoljstvo tu smo dobili dodatni kvalitet u oba pravca, posebno u napadu, s obzirom da naš kapiten Đorđe Ćelić već godinama sam nosi taj teret", naglasio je Mirko Mikić, trener RK Borac.

Rukometaši Borca generalnu probu pred start nove sezone, imali su u dvomeču sa ekipom Sesveta, koju sa klupe predvodi Davor Dominiković. Nekada stub odbrane hrvatske reprezentacije, danas uspješno plovi trenerskim vodama, a nakon dvomeča u dvorani Borik, bio je pun riječi hvale na račun Rukometnog kluba Borac. 

"Nismo se dvoumili kada je stigao poziv da odigramo dvije utakmice u ovoj dvorani. Ja sam prvi put u "Boriku" i za mene je to velika čast. Moj rođak Patrik Čavar igrao je za Borac, i za mene je taj klub uvijek imao posebno mjesto na ljestvici i za RK Borac sam pun "rispekta" zbog svega što je taj klub bio ranije, ali svemu onome što radi momci koji su sada u klubu. Želim im puno sreće u nadmetanju sa Olimpijakosom", istakao je Davor Dominiković, trener RK Sesvete.

Rukometaši Borca u dvomeču sa Sesvetama upisali su pobjedu i poraz. Prvi duel završen je rezultatom 27:24 u korist banjalučkih "crveno plavih", dok je drugi pripao rukometašima Sesveta rezultatom 28:27.  

Тагови: