Slavlje u Boriku

Rukometaši Borca u četvrtfinalu Čelendž kupa

  • 17.02.2019. 20:07

Rukometaši Borca domogli su se se četvrfinala Čelendž kupa eliminisavši u dvomeču litvansku Šviesu. U dvorani Borik, "crveno-plavi" ponovo su uzeli mjeru ekipi iz Viljnusu, ali ovaj put daleko teže nego što je to bilo u prvoj utakmici. Na kraju 23-22 za banjalučki tim, u kojem su listu strelaca predvodili Unčanin i Miljković sa po četiri postignuta gola. 

"Znali  smo da će biti teška utakmica zbog prednosti koju smo stekli u prvom duelu. Znali smo da će oni odigrati mnogo bolje, da pokažu šta znaju. Rezultat u Viljnusu nije bio baš realan, nama se sve poklopilo, a oni su odigrali veoma loše. Ipak, najvažnije je da smo nastavili pobjednički niz," rekao je Stefan Miljković, RK Borac 

"Došlo je do pada u igri u posljednjih 15 minuta. Bila je velika borba. Oni su pojačali igru u odbrani, a nama napad nije štimao. Imali smo problema u igri. Ipak, na kraju nas je sreća malo poslužila da dođemo do pobjede. Hvala publici koja je došla u velikom broju da nas podrži. Nema ljepšeg osjećaja nego igrati pred punim "Borikom", rekao je Đorđe Ćelič, kapiten RK Borac.

“Škripalo nam je, i u odbrani i u napadu”, samokritičan je trener Borca Mirko Mikić. Ipak, kaže da je najvažniji konačan rezultat. Hvali banjalalučku publiku, uz čiju podršku, kako kaže, “crveno-plavi” mogu da naprave još jedan korak dalje u ovom takmičenju.

"Nema loših ekipa u četvrtfinalu. Koga god da dobijemo moraćemo se dobro pomučiti da prođemo dalje. Ipak, niko ne može da nam oduzemo pravo da se nadamo. Mi ćemo se nadati punom Boriku, istoj ovoj atmosferi, a u takvoj situaciji igrači daju i više od svog maksimuma," rekao je Mirko Mikić, trener RK Borac. 

U litvanskom taboru, koji je sa osam postignutih golova predvodio Drabavičus, nakon eliminacije nisu bili pretjerano nezadvoljni. Ne kriju da je Borac u ovom trenutku bolja ekipa.

“Odigrali smo bolju utakmicu nego u Viljnusu. Ipak, Borac je nam je pokazao da je u ovom trenutku bolji od nas, a posebno dobri su bili u onoj prvoj utakmici, kada su nas zaista nadigrali. Želim im puno sreće u nastavku takmičenja. Atmosfera je bila odlična. Bilo je veoma bučno, imate sjajne navijače. Zaista je uživanje igrati pred ovakvom publikom,” kaže Tomas Bernavičijus, RS Šviesa. 

Goste iz Litvanije oduševile su pune tribine Borika, a one najmlađe navijače na utakmici pobjeda rukometaša Borca. 

Žrijeb četvrfinalnih parova Čelendž kupa biće održan u utorak. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.