Meta bio i stadion na kojem je igrala Srbija

Rusi spriječili terorističke napade tokom SP

  • 07.11.2018. 19:59

Ruske bezbjednosne službe spriječile su napade dronom tokom održavalja FIFA Svjetskog prvenstva prošlog ljeta.

Federalna služba bezbjednosti (FSB) Rusije saopštila je da su njeni pripadnici preduzeli mjere kojima su otkrivali i osujećivali pokušaje terorista da pomoću dronova ugroze bezbjednost visokih političkih zvaničnika tokom velikih sportskih događaja, a većinom tokom Mundijala.

Direktor FSB Aleksandar Bortnjikov nije otkrio koji su teroristi u pitanju niti kako su zaustavljeni.

Nezavisno od njega ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokolcev je rekao da je sedam nacionalističkih huliganskih bandi osujećeno da napadnu strane navijače.

Oni su navodno planirali napade na pristalice reprezentacija Engleske, Argentine, Poljske i Senegala.

Ni Borotnjikov ni Kolokolcev nisu otkrili tačne lokacije na kojima su bezbjednosne službe sprovodile ove akcije.

Tokom aprila ruski ekstremisti i huligani su prijetili da planiraju napad tokom utakmica u Samari, gdje je tokom Mundijala odigrano šest utakmica, a u premijernoj su nastupili fudbaleri Srbije protiv Kostarike.

U Samari su ljetos igrali još: Danska - Australija, Urugvaj – Rusija, Senegal – Kolumbija, Brazil – Meksiko i Švedska – Engleska.

Rusija je tokom SP koristila nekoliko hiljada policajaca i vrhunsku tehnologiju za zaštitu učesnika, uključujući kamere za prepoznavanje lica, skenere na nivou onih sa aerodroma.

Svako koji je prisustvovao nekom događaju u vezi sa SP morao je da nosi obaveznu identifikacionu karticu koju su izdavale ruske vlasti.

Uprkos tome bilo je propusta, pa su tako četiri člana kontroverzne grupe "Pusy Riot" upala na teren tokom finalnog meča između Francuske i Hrvatske, zbog čega su proveli po 15 dana u zatvoru.

Јedan od protestanata Pjotr Verzilov se u septembru iznenada razbolio, a njegovi prijatelji tvrde da je otrovan, ali bez konkretnih optužbi ko je i kako ga je otrovao.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина