Selektor vatepolo reprezentacije Srbije

Savić: Cilj je osvajanje Svjetske lige i plasman na OI u Tokiju

  • 31.05.2019. 17:25

Selektor vatepolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da osvoji prvo mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu, što bi joj omogućilo plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Vaterpolisti Srbije pripremaju se za završni turnir Svjetske lige, koji se održava od 18. do 23. juna u Beogradu na bazenu Tašmajdan.

"Nemamo mnogo vremena, a trebalo bi da budemo kompletni 12. juna. Kalendar je zgusnut i ovakav plan rada smo ranije napravili. Slične probleme imaju i ostale reprezentacije. Radimo najbolje što možemo sa jasnim ciljem, a to je osvajanje prvog mjesta i olimpijske vize. Imaćemo generalnu probu sa Australijom, bez obzira što smo u istoj grupi", rekao je Savić, prenio je Vaterpolo savez.

Savić trenutno na raspolaganju ima desetoricu igrača: Dimitrija Rističevića, Milana Aleksića, Andriju Prlainovića, Viktora i Strahinju Rašovića, Đorđa Lazića, Nemanju Vica, Ognjena Stojanovića, Lazara Dobožanova i Savu Ranđelovića. Srpskom timu će se 3. juna priključiti Miloš Ćuk, Nikola Dedović i Branislav Mitrović, a potom se očekuje dolazak ostalih reprezentativaca.

Prema riječima čelnika Vaterpolo saveza Srbije, organizacija turnira čiji je nagradni fond 350 hiljada dolara teče po planu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм