Srbija dobija još jedan veliki teniski turnir

  • 26.03.2021. 16:46

Najbolje teniserke svijeta učestvovaće na istorijskom WTA turniru u Beogradu koji je na programu od 16. do 23. maja, objavio je dobro obaviješteni italijanski novinar Luka Fiorino.

Ranije u toku godine iz tima Novaka Đokovića saopšteno je da se ATP vraća u Beograd, prvi put poslije devet godina, a sada stiže još lijepih vesti, pošto će se prvi put u Srbiji igrati turnir pod WTA pokroviteljstvom.

"WTA Beograd, nagradni fond 235 hiljada dolara. Novi turnir je stavljen u WTA kalendar. Događaj će početi 16. maja, iste nedjelje kada i turnir u Strazburu", napisao je Luka Fiorini na Twitteru.

Prestonica Srbije nikada nije imala ženski elitni turnir, uglavnom su se igrali čelendžeri i ITF takmičenja, a ove godine, najviše zahvaljujući Novaku Đokoviću, gledaćemo i neke od najboljih teniserki svijeta.

Turnir će biti iz serije 250, što znači da neće igrati sve teniserke iz vrha, one se najviše fokusiraju na Masterse, ali i pored toga očekuje se zanimljiv sastav.

Od srpskih teniserki očekuje se da će učestvovati Nina Stojanović, 95. igračica svijeta, Olga Danilović, 160. na WTA listi, a mogli bismo da vidimo i Nataliju Kostić, Ivanu Јorović, Aleksandru Krunić, Јovanu Јović...

WTA turnir u Beogradu dolazi tačno nedjelju dana prije drugog Grend slema u sezoni, Rolan Garosa, koji je na programu od 23. maja do 5. juna.

Događaj je smješten između Mastersa u Rimu i Rolan Garosa, te ćemo vidjeti ko će iskoristiti ovaj turnir da što bolje dočeka Otvoreno prvenstvo Francuske.

Јoš se čeka zvanična potvrda od strane WTA, a o želji da Beograd bude domaćin ženskog elitnog turnira pričao je Novak Đoković prošle godine na Adrija turu.

Podsjećamo, mjesec dana ranije u Beogradu će se održati ATP turnir na kom će učestvovati Novak Đoković, Dominik Tim, Stan Vavrinka... Ovaj turnir igraće se od 19. do 25. aprila.