Treći poraz

Srbija poslije četiri godine poražena od Rusije

 • 22.09.2019.13:38

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je doživjela treći poraz na Svjetskom kupu u Japanu.

Podmlađena selekcija koju predvodi trener Aleksandar Vladisavljev je izgubila od Rusije sa 3:1 (16:25, 25:20, 23:25, 15:25) u šestom kolu takmičenja.

To je bio prvi poraz reprezentacije Srbije od Ruskinja poslije četiri godine i polufinala na Evropskom prvenstvu održanom 2015. godine.

Srbija se nalazi na petom mjestu tabele sa po tri pobjede i poraza, dok je Rusija sada na trećem mjestu, sa jednim neuspjehom iz šest odigranih mečeva.

Najefikasnija u srpskoj selekciji je bila Bianka Buša sa 19 poena, Mina Popović i Ana Bjelica su upisale po 14, a Jelena Blagojević je dodala 13.

U ekipi Rusije je fantastičan nastup zabilježila Natalija Gončarova (21 poen), Ksenija Parubec je imala 18, a Irina Koroljeva 17 poena.

Ruski tim je od početka meča nametnuo svoj ritam i mao prednost tokom cijelog prvog seta koji je okončao sa čak devet poena prednosti.

Reprezentativke Srbije su pronašle ritam u drugom setu, samo u dva navrata su dozvolile izjednačenje rezultata, a imale su i sedam poena viška pri rezultatu 20:13.

Meč je prelomljen u trećem setu, pošto srpska ekipa nije uspjela da sačuva veliku prednost stečenu u prvom dijelu.

Srbija je imala šest poena viška pri rezultatu 10:4, ali su Ruskinje uspjele najprije da izjednače na 16:16, a i da potom steknu prednost koju nisu ispuštale do kraja.

Srbija je imala šansu da se vrati u set pri rezultatu 23:23, ali su naredna dva poena praktično poklonjena protivnicama koje su povele sa 2:1.

Od tog momenta nije bilo povratka u meč za Srbiju, pošto je Rusija u četvrtom setu prikazala igru sličnu onoj viđenoj u prvom i bez većih poteškoća je uspjela da završi meč rezultatom 3-1.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.