Evropsko prvenstvo u vaterpolu

Srbija savladala Rusiju i plasirala se u četvrtinu finala!

  • 18.07.2018.20:08

Reprezentacije Srbije savladala je Rusiju u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u vaterpolu u Barseloni – 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

'Delfini' su, poslije rutinskog trijumfa nad Rumunijom na otvaranju (11:5), bez većih problema izašli na kraj i sa 'Zbornajom' i već poslije dvije odigrane utakmice obezbjedili prvo mjesto, odnosno automatski se plasirali u četvrtinu finala i obezbjedili sebi više vremena za odmor.

Momci Dejana Savića poslednji susret u grupnoj fazi igraju u petak od 11 časova, kada će im rival biti selekcija Slovačke.

Nisu naši momci previše zapinjali, odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, ali se mora istaći da su i Rusi odigrali veoma dobar duel, svakako najbolji u svim okršajima sa srpskom selekcijom.

Međutim, to je bilo dovoljno samo da se održe do poluvremena (6:5), da bi pitanje pobjednika i definitivno bilo riješeno u trećoj četvrtini.

 Srpska selekcija po četvrti put uzastopno brani zlatnu medalju.

Evropsko prvenstvo – grupa D – drugo kolo:

Srbija – Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Bazen: Pikornel

Sudije: Korizna (Poljska), Mersije (Francuska)

Sastavi:

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Randjelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B.Mitrović

Rusija: Fedotov, Sučkov, Andrjukov, Derevijankin, Kopsev, Harkov, Merkulov, Nagajev, Bičkov, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko