Jedna greška napravila haos

Stotine biciklista padalo niz planinu

  • 04.07.2019. 13:17

Na ovogodišnjoj planinskoj biciklističkoj utrci Mountain of Hell ('Planina pakla') stotine biciklista palo je u skijaškom centru u francuskim Alpima.

Ta biciklistička utrka ove se godine održavala od 28. do 30. juna. Više od 700 biciklista na utrci se kretalo vrtoglavim spustovima niz ledene litice i stijene, a ukupni vertikalni pad iznosio je čak 2.500 metara, javlja RT.

Vozači su se takmičili u završnom krugu te godišnje utrke koji se održavao na oko 3.400 metara nadmorske visine na vrhu glečera. Tokom spuštanja, nekoliko biciklista na koji su bili na čelu, su se okliznuli i počeli ljuljati, a zatim su počeli i gubiti ravnotežu te su bespomoćno pali na snježnu površinu.

Kada su oni pali, biciklisti koji su vozili iza njih nisu mogli izbjeći pale bicikliste pa su se padali preko njih pri čemu je nastao pravi haos. Bespomoćni biciklisti padali su jedan preko drugoga. 

Na snimci se vidi kako padaju u snijeg, neki su sletjeli na glavu, a vidi se i kako su se međusobno izudarali, no nevjerojatno je kako pritom ipak niko nije teže povrijeđen.

U utrci pobijedio Francuz Kilian Bron.

Тагови: