Velika nagrada Italije

Sudari na startu, Hamilton hladi šampanjac

  • 02.09.2018. 17:07

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 14. trci ovogodišnjeg šampionata koja je vožena na legendarnoj Monci.

Hamilton, koji je startovao sa treće pozicije, prvo je iskoristio gužvu na početku, a onda pametnom taktikom i vještom vožnjom ostvario šesti trijumf ove sezone.

Upravo je u prvom krugu došlo do kontakta između dvojice rivala za titulu – Britančev bolid nije pretrpio oštećenja, dok je Fetel pao na 18. poziciju.

Odličnom vožnjom uspio je da se konsoliduje i veoma brzo vrati blizu vrha, dok su Valteri Botas i Kimi Raikonen bili ti koji su parirali Luisu. On je nešto kasnije otišao u boks, što će se ispostaviti kao dobro rješenje jer je imao kvalitetnije pneumatike, da bi pošto je Botas odradio dobar posao, ostala bitka sa Kimijem. 

Neko vrijeme je aktuelni šampion Formule 1 vrebao priliku, a onda fantastičnim manevrom u 45. krugu došao do čelne pozicije. 

Zahvaljujući boljem stanju guma odmah je pobjegao prvom pratiocu i tada je trka bila riješena. 

Raikonen je ostao na drugom mjestu, dok se do trećeg probio Botas jer je Maks Ferstapen kažnjen sa pet sekundi. Na kraju je bio peti, između njih se ubacio Fetel, a prvih 10 kompletirali su Grožan, Okon, Peres, Sains i Strol. 

Ovim trijumfom, ukupno 68. u karijeri, četvorostruki šampion približio se i petom slavlju jer ima čak 32 boda više od Fetela, a ostalo je još sedam trka do kraja. 

Sljedeća je na programu 16. septembra u Singapuru.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм