Koronavirus

Svjetsko prvenstvo u atletici odgođeno do 2021. godine

  • 29.01.2020. 21:21

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo da bude održano u martu u kineskom gradu Nanđing, odgođeno je do sljedeće godine zbog straha usljed širenja novog koronavirusa u Kini, saopštila je Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Asocijacija je pratila situaciju pred Svjetsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi od 13. do 15. marta i da je odlučila da iz predostrožnosti odgodi takmičenje do 2021. godine.

U saopštenju se navodi da medicinski tim Asocijacije, koji je u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), smatra da je širenje koronavirusa i dalje na zabrinjavajućem nivou i da ne bi trebalo održavati bilo kakve događaje koji se mogu odgoditi.

Iz Asocijacije ističu da je razmatrano premještanje takmičenja u drugu zemlju, ali da je donesena odluka o odgađanju zbog širenja virusa izvan Kine, što bi moglo da prouzrokuje novo odgađanje.

U saopštenju se dodaje da Asocijacija sarađuje sa komisijom za organizovanje Svjetskog prvenstva u Nanđingu kako bi odredili novi datum njegovog održavanja 2021. godine.

Azijska atletska asocijacija (AAA) otkazala je prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi 12. i 13. februara u kineskom gradu Hangdžou, koji se nalazi na 600 kilometara od grada Vuhan u kojem se virus prvi put pojavio krajem prošle godine.

Do sada je potvrđeno ukupno 6.065 slučajeva zaraženosti koronavirusom, a samo 70 je zabilježeno izvan Kine.

Usljed zaraženosti do sada je u Kini preminulo ukupno 132 ljudi.

Pročitajte i:

Dodik: Svi Srbi jedan narod

Cvijanović: Život se vratio u Mrkonjić Grad

Preminuo otac Milorada Dodika

Akcija "Eskort 2": Troje uhapšenih sprovedeno u Tužilaštvo

Danas su Časne verige: Ovo nikako nemojte da radite

Predložen pritvor Urošu Šuviri osumnjičenom za ubistvo Zdravka Bosančića

Supruga Kobi Brajanta ne može rečenicu da završi od suza

Mjesta u automobilu s najviše bakterija i ko više brine o vozilima, muškarci ili žene?!

Vic dana: Zašto si oženio mamu?

Više o virusu od kojeg strahuje svijet pročitajte OVDJE.

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.