Srpski teniser

Tipsarević: Ovakav kraj sam želio

  • 19.10.2019. 11:54

Iskusni srpski teniser Janko Tipsarević, nakon što je porazom u četvrtfinalu u Stokholmu odigrao posljednji ATP turnir, izjavio je da je maratonski meč sa Japancem Juićijem Sugitom pravi oproštaj.

Tipsarević je, kao mnogo puta tokom karijere, odigrao dramatičan i dug meč s rivalom, spasao devet meč lopti, ali je na kraju izgubio u taj-brejku trećeg seta od Sugite.

"Da sam birao način kako da završim karijeru, bilo bi ovako. Sve sam ostavio na terenu. Do kraja života pamtiću ovaj momenat", rekao je Tipsarević na terenu, a prenosi ATP.

Bivši svjetski broj osam će sljedećeg mjeseca zvanično prestati sa tenisom, i to u dresu Srbije na Završnom Dejvis kupu u Madridu.

U njegovu čast, organizatori u Stokholmu potrudili su se da mu puste video snimke iz 17-godišnje karijere.

"Borba s različitim emocijama će mi najviše nedostajati, oni leptirići u stomaku pre i posle meča. Ništa nije kao to... Uživao sam širom sveta, upoznao različite kulture i ljude. Ovaj način života definitivno te učini mentalno jakim", rekao srpski teniser.

Tipsarević, osvajač titule prvaka svijeta u Dejvis kupu sa Srbijom, emotivno je doživio oproštaj.

"Vidim da se trudite da me rasplačete (organizatori i publika). Osećam se srećno i ponosno, emocije su mi pomešane. Iako sam tužan što se opraštam, uzbuđen sam zbog novog poglavlja u karijeri", zaključio je Tipsarević.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић