Tom Brejdi dokazao da je najveći – Bakanirsi pregazili Čifse i osvojili 55. Superboul

  • 08.02.2021. 07:45

U 55. Superboulu Tampa Bej Bakanirsi predvođeni Tomom Brejdijem došli su do pobjede nad prošlogodišnjim šampionom Kanzas Siti Čifsima 31:9 i tako drugi put osvojili Lombardijev trofej.

Iako su Kanzas Siti Čifsi u ovaj meč ušli kao favoriti, ekipa Brusa Erijansa apsolutno zasluženo je došla do pobjede. Gotovo bez greške odigrali su ovaj susret Tom Brejdi i kompanija, kako u napadu, tako i u odbrani. Sa druge strane Čifsi nisu bili ni blijeda sjenka ekipe koja je u posljednje tri godine igrala fantastičan fudbal, a prvenstveno odbrana katastrofalnim kaznama, posebno u drugoj četvrtini kada su svojim glupostima poklonili 11 poena Bakanirsima, koji su zahvaljujući tome otišli na poluvreme sa ogromnih 21:6.

Ispostavilo se da je ta četvrtina odlučujuće uticala na dešavanja na terenu. Bakanirsi su igrali sa ogromnom količinom samopouzdanja. Poslije sjajnih rola Antonija Brauna i Roba Gronkovskog koje je sjajno proigravao Brejdi, potpuno je proradio Leonard Fornet, koji je tačdaunom u trećoj četvrtini donio 28:9. Uslijedio je intersepšn Patrika Mahomsa, koji je kažnjen sa nova tri poena domaćina.

Posljednju šansu za povratak Čifsi su propustili na početku četvrte četvrtine. Došli su do 12 jardi od end zone Bakanirsa, ali jako loše su izveli sva četiri pokušaja i nisu uspjeli da dođu do poena, čime su i definitivno predali tron ekipi sa Floride.

Kod pobjednika u prvom redu treba istaći Toma Brejdija koji je prebacio 201 jard uz tri pasa za tačdaun i samo sedam nekompletiranih pasova iz 28 pokušaja. Leonard Fornet je uz istrčan tačdaun osvojio 129 jardi iz skrimidža, dok je Rob Gronkovski uhvatio 67 jardi uz dva pasa za tačdaun. Preostali tačdaun uhvatio je Antonio Braun. Na drugoj strani Patrik Mahoms je meč završio sa 270 prebačenih jardi, ali uz dva intersepšna bez pasa za tačdaun.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм